В переддень свят і сімейних дат дуже хочеться здивувати незвичайним головним блюдом рідних і близьких. Таким, наприклад, як манти. Давайте розберемося, як зробити класичне тісто для азіатського страви швидше з допомогою хлібопічки.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Вода – 160 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати класичне тісто для мантів в хлібопічці? Інгредієнти для тесту на манти готуємо заздалегідь. Спочатку просіваємо борошно в миску, через дрібне сито (можна кілька разів). Це дуже важливий момент, так як борошно в процесі просіювання насичується киснем, тісто в даному випадку буде більш м’яким. Зрозуміло, що це найважливіший етап в приготуванні тіста.

Потім пересипаємо просіяне борошно з миски в чашу хлібопічки.

Додаємо сіль.

Розбиваємо яйця гострою стороною ножа і вливаємо в борошно з сіллю. Яйця надають особливий смак тесту і роблять його більш тягучим.

Беремо склянку з водою і наливаємо її в чашу з борошном, сіллю і яйцями. Ні в якому разі не перемішуємо продукти!

В меню хлібопічки вибираємо пункт «Тісто». Чекаємо 15-20 хвилин.

Повітряне тісто готове, залишилося тільки підготувати начинку.

Смачного!

Білий хліб в хлібопічці Пшеничний хліб в хлібопічці Тісто в домашніх умовах