В переддень свят і сімейних дат дуже хочеться здивувати незвичайним головним блюдом рідних і близьких. Таким, наприклад, як манти. Давайте розберемося, як зробити класичне тісто для азіатського страви швидше з допомогою хлібопічки.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Вода – 160 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати класичне тісто для мантів в хлібопічці? Інгредієнти для тесту на манти готуємо заздалегідь. Спочатку просіваємо борошно в миску, через дрібне сито (можна кілька разів). Це дуже важливий момент, так як борошно в процесі просіювання насичується киснем, тісто в даному випадку буде більш м’яким. Зрозуміло, що це найважливіший етап в приготуванні тіста.
Потім пересипаємо просіяне борошно з миски в чашу хлібопічки.
Додаємо сіль.
Розбиваємо яйця гострою стороною ножа і вливаємо в борошно з сіллю. Яйця надають особливий смак тесту і роблять його більш тягучим.
Беремо склянку з водою і наливаємо її в чашу з борошном, сіллю і яйцями. Ні в якому разі не перемішуємо продукти!
В меню хлібопічки вибираємо пункт «Тісто». Чекаємо 15-20 хвилин.
Повітряне тісто готове, залишилося тільки підготувати начинку.
Смачного!