У домашніх умовах можна приготувати м’яке і еластичне тісто для випічки. Використовуйте готовий продукт для приготування еклерів. Порадуйте кулінарної ідеєю близьких або гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 5 шт.
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати заварне тісто класичне для еклерів, підготуємо необхідні продукти за списком. Борошно заздалегідь просіваємо через дрібне сито.
Вершкове масло з’єднайте з сіллю і водою в каструлі. Ставимо на плиту. Розмішуємо вміст і доводимо його до кипіння.
Додаємо в масляну суміш просіяне борошно. Вимішуємо масу до однорідного і м’якого стану за допомогою лопатки.
Даємо заготівлі охолонути і спершу додаємо в нього одне яйце. Розмішуємо.
Решта чотири яйця збиваємо окремо до пишної піни.
Вливаємо яєчну суміш до основної маси. Ретельно вимішуємо.
Використовуємо тісто в подальшому приготуванні еклерів. Готово!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей