У домашніх умовах можна приготувати м’яке і еластичне тісто для випічки. Використовуйте готовий продукт для приготування еклерів. Порадуйте кулінарної ідеєю близьких або гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 5 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати заварне тісто класичне для еклерів, підготуємо необхідні продукти за списком. Борошно заздалегідь просіваємо через дрібне сито.

Вершкове масло з’єднайте з сіллю і водою в каструлі. Ставимо на плиту. Розмішуємо вміст і доводимо його до кипіння.

Додаємо в масляну суміш просіяне борошно. Вимішуємо масу до однорідного і м’якого стану за допомогою лопатки.

Даємо заготівлі охолонути і спершу додаємо в нього одне яйце. Розмішуємо.

Решта чотири яйця збиваємо окремо до пишної піни.

Вливаємо яєчну суміш до основної маси. Ретельно вимішуємо.

Використовуємо тісто в подальшому приготуванні еклерів. Готово!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей