За цим рецептом ви можете приготувати новий тренд в кулінарії – краффины класичні. Це випічка придумана американськими кухарем, і виходить вона від з’єднання маффінів і круасанів, тобто дріжджового та листового тіста одночасно. Краффин буде мати прекрасний зовнішній і вигляд і вразить вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 360 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 180 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 150 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове (для змащування) – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра (для посипки) – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати краффины класичні? У посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість борошна.

Насипте до борошна цукор і щіпку солі і перемішайте.

В борошні зробіть поглиблення, розбийте в неї яйце, насипте сухі дріжджі і додайте ложку вершкового масла, нарізаного на маленькі шматочки.

Трохи підігрійте молоко і перелийте його до борошна.

з цих інгредієнтів Замісіть густе гладке тісто і додати трохи борошна, якщо воно недостатньо туге.

Посуд з тестом прикрийте серветкою і залиште на 45 хвилин і бажано в теплому місці, щоб воно підійшло.

Після закінчення цього часу перекладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном.

розріжте Тісто на 6-8 однакових шматочків і кожен шматочок розкачати в корж.

розкачайте Коржі розміром приблизно 25х50 см і товщиною до 1,5 мм, можна і тонше.

Розімніть або розтопіть вершкове масло і змастіть їм поверхні всіх коржів.

Всі мазані маслом коржі скрутіть в рулетики.

У вас повинні вийти 6-8 красивих рулетиків з тіста.

Потім кожен рулетик розкачайте, витягаючи його руками в довжину, щоб він збільшився на 20 див.

Гострим ножем рулети з тіста розріжте по всій довжині на дві половинки.

Змастіть маслом формочки для випічки. Половинки розрізаного рулетиків скрутіть у вигляді «равлика» і розрізом назовні.

Сформовані з тіста «равлики» розкладіть у формочки і залиште тісто в них на 15 хвилин для вистоювання.

Випікайте краффины в духовці, розігрітій до 200°С протягом 25 хвилин.

Вони повинні стати красивого золотистого кольору.

Приготовані краффины посипте цукровою пудрою або декорують по своєму смаку шоколадом або глазур’ю.

Їжте на здоров’я!

Великодні паски без родзинок Великодні паски як кекси Здобні великодні паски Маленькі паски Паски краффины великодні Страви на Великдень