Готувати класичний бешбармак з яловичини хочуть навчитися багато господинь. Рецепт нескладний. Блюдо складається з відвареної яловичини, яєчної локшини, нарізаною на великі шматочки, і великої кількості томленого в м’ясному бульйоні лука. Подають бешбармак на одному великому блюді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина 1.5 кг
- Борошно – 4 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Кінза – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Як почати готувати класичний бешбармак з яловичини? Яловичину промийте, наріжте на великі шматки, покладіть в каструлю і залийте холодною водою.
Варіть м’ясо на невеликому вогні протягом 2 годин, щоб воно добре разварилось і легко відокремлювалося від кісточок.
До кінця варіння покладіть в бульйон листи лавра і цибулину. Бульйон посоліть за смаком.
Зварене м’ясо наріжте на невеликі шматочки. Якщо бульйон википів, додайте до нього кип’ячену воду.
Поки яловичина готується, замісіть тісто для локшини. У посуд для замісу тіста просійте через сито потрібну кількість борошна.
Потім в борошно розбийте яйця, насипте сіль і тонкою цівкою влийте підігріте молоко.
Тісто відразу ложкою перемішуйте, щоб воно забрало все борошно.
Потім перекладіть тісто на стільницю і руками добре вимісіть. Воно повинно бути м’якою і еластичною консистенції. Замішане тісто залиште для відпочинку на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу тісто розріжте на кілька шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною 1 мм Листи залиште на стільниці на 30 хвилин, щоб вони трохи підсохли.
Потім почистіть цибулю і наріжте на тонкі чверть кільця.
Нашатковану цибулю перекладіть в окрему каструльку, залийте жиром, знятим з гарячого бульйону, поставте на маленький вогонь і тушкуйте до прозорості цибулі.
Підсохлі коржі наріжте на квадрати або ромби довжиною 5 див
Відваріть до готовності в киплячому бульйоні, тільки не переваріть.
Відварену локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.
Поверх локшини укладіть шматочки відвареної яловичини.
страву Полийте ловлення в жирі з цибулею і посипте дрібно нарізаною кінзою.
Класичний бешбармак з яловичини готовий. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний