Готувати класичний бешбармак з яловичини хочуть навчитися багато господинь. Рецепт нескладний. Блюдо складається з відвареної яловичини, яєчної локшини, нарізаною на великі шматочки, і великої кількості томленого в м’ясному бульйоні лука. Подають бешбармак на одному великому блюді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина 1.5 кг
  • Борошно – 4 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Як почати готувати класичний бешбармак з яловичини? Яловичину промийте, наріжте на великі шматки, покладіть в каструлю і залийте холодною водою.

Варіть м’ясо на невеликому вогні протягом 2 годин, щоб воно добре разварилось і легко відокремлювалося від кісточок.

До кінця варіння покладіть в бульйон листи лавра і цибулину. Бульйон посоліть за смаком.

Зварене м’ясо наріжте на невеликі шматочки. Якщо бульйон википів, додайте до нього кип’ячену воду.

Поки яловичина готується, замісіть тісто для локшини. У посуд для замісу тіста просійте через сито потрібну кількість борошна.

Потім в борошно розбийте яйця, насипте сіль і тонкою цівкою влийте підігріте молоко.

Тісто відразу ложкою перемішуйте, щоб воно забрало все борошно.

Потім перекладіть тісто на стільницю і руками добре вимісіть. Воно повинно бути м’якою і еластичною консистенції. Замішане тісто залиште для відпочинку на 30 хвилин.

Після закінчення цього часу тісто розріжте на кілька шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною 1 мм Листи залиште на стільниці на 30 хвилин, щоб вони трохи підсохли.

Потім почистіть цибулю і наріжте на тонкі чверть кільця.

Нашатковану цибулю перекладіть в окрему каструльку, залийте жиром, знятим з гарячого бульйону, поставте на маленький вогонь і тушкуйте до прозорості цибулі.

Підсохлі коржі наріжте на квадрати або ромби довжиною 5 див

Відваріть до готовності в киплячому бульйоні, тільки не переваріть.

Відварену локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.

Поверх локшини укладіть шматочки відвареної яловичини.

страву Полийте ловлення в жирі з цибулею і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Класичний бешбармак з яловичини готовий. Можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний