Бездоганний манник за класичним рецептом виходить ніжним, повітряним і розсипчастим. Десерт ідеально доповнить сімейне чаювання, а приготування не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 300 гр.
- Кефір – 2 склянки
- Борошно – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Лимонна кислота – 3 г.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати класичний маннік на кефірі. Підготуємо всі необхідні інгредієнти заздалегідь, щоб до моменту готування вони були кімнатної температури.
Манну крупу висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо кефіром.
Перемішуємо манку з кефіром і наполягаємо 30 хвилин до розбухання.
В окремому посуді розбиваємо яйця, додаємо до них цукор-пісок і ванілін.
Збиваємо яєчну суміш і поступово підливаємо до неї розтоплене вершкове масло. Розмішуємо.
Отриману масу переливаємо до манної крупі, залитої кефіром.
З’єднуємо борошно з содою і лимонною кислотою. Висипаємо в тісто.
вливаємо Тісто у форму для випікання, яку заздалегідь устеляємо пергаментом.
Випікаємо пиріг 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Дістаємо готовий манник за класичним рецептом. Ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Лимонний манник Манник Манник класичний Пишний маннік на кефірі розсипчастий