Бездоганний манник за класичним рецептом виходить ніжним, повітряним і розсипчастим. Десерт ідеально доповнить сімейне чаювання, а приготування не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 300 гр.
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Лимонна кислота – 3 г.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати класичний маннік на кефірі. Підготуємо всі необхідні інгредієнти заздалегідь, щоб до моменту готування вони були кімнатної температури.

Манну крупу висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо кефіром.

Перемішуємо манку з кефіром і наполягаємо 30 хвилин до розбухання.

В окремому посуді розбиваємо яйця, додаємо до них цукор-пісок і ванілін.

Збиваємо яєчну суміш і поступово підливаємо до неї розтоплене вершкове масло. Розмішуємо.

Отриману масу переливаємо до манної крупі, залитої кефіром.

З’єднуємо борошно з содою і лимонною кислотою. Висипаємо в тісто.

вливаємо Тісто у форму для випікання, яку заздалегідь устеляємо пергаментом.

Випікаємо пиріг 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Дістаємо готовий манник за класичним рецептом. Ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Лимонний манник Манник Манник класичний Пишний маннік на кефірі розсипчастий