Вашій увазі представлений класичний рецепт приготування томатного соку в домашніх умовах. Сік виходить дуже насиченим кольором і смаком, корисним і натуральним. Головне достоїнство даного рецепту – простота і швидкість приготування томатного соку. Просто, смачно, швидко і корисно!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати томатний сік по класичному рецепту в домашніх умовах, помідори промийте, розріжте на 2-4 частини залежно від розміру плодів. Плодоніжки вирізаємо. Щоб томатний сік вийшов смачним, важливо використовувати в приготуванні тільки стиглі (можна перезрілі) плоди без видимих пошкоджень.

Пропускаємо нарізані помідори через соковижималку або м’ясорубку. Отриману масу переливаємо в підходящу за розміром каструлю, ставимо на вогонь.

Після закипання додайте в підготовлюваний томатний сік сіль, перемішайте і варіть ще 20 хвилин.

Готовий сік зніміть з вогню, розлийте по стерилізованої тарі. Загорніть банки з соком прокип’яченими кришками. Заготовку необхідно повністю остудити, перевернувши банки шийкою вниз і обгорнувши їх теплою ковдрою.

Томатний сік на зиму готовий! Зберігайте його в прохолодному і темному місці. З усієї кількості інгредієнтів у результаті виходить 3 літри готового томатного соку.

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік через соковижималку на зиму