Коли вдома немає соковижималки, томатний сік на зиму можна заготовити за допомогою м’ясорубки. Досвідчені господині кажуть, що такий сік виходить більш наваристим. Сіль у томатний сік додається в розрахунку 0,5 ч. л. на 1 л. Цукор можна не додавати. Консистенція соку залежить від часу варіння. Хочете рідкий сік – варіть 5-20 хвилин. Хочете більш густий – варіть 30 хвилин. Варка томатний сік не псує.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Сіль – 2.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати томатний сік без стерилізації через м’ясорубку на зиму? Помідори добре помийте, видаліть у них плодоніжки. Потім наріжте томати на шматочки, щоб зручно було пропустити через м’ясорубку.

Нарізані томати перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою.

Отриману масу вилийте в 1 або 2 каструлі і помістіть їх на плиту.

Сік доведіть до кипіння і поваріть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Потім цю гарячу масу перетріть на сито, щоб відокремити макуха.

Сік (у вас повинно вийти із зазначеної кількості помідор 2,5 л) перелийте назад в каструлю, додайте до нього розраховану кількість солі, перемішайте і поваріть до потрібної вам консистенції.

Гарячий сік розлийте по заздалегідь простерилизованным банкам, заповнюючи їх до самого верху.

Потім банки відразу загорніть прокип’яченими кришками, переверніть догори дном і на ніч укрийте теплою ковдрою.

Охолоджений томатний сік перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік без цукру Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік через м'ясорубку на зиму