Ароматний грибний жульєн, приготований з лісових грибів під рум’яної сирної скоринкою – це межа гастрономічної фантазії. Томлений у вершковому соусі з додаванням мускатного горіха, на його приготування йде не більше години, а в результаті ви отримуєте смачну ситну овочеву закуску, яка буде чудовим самостійною стравою чи стане відмінним доповненням до м’яса на святковому або повсякденному столі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гриби – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Сметана 20% – 125 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичний жульєн з грибами і сметаною на сковороді? Для приготування жульєна ми відібрали свіжі підберезники і підосичники. Ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи сміття і пісок.

Гриби викладаємо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо з лавровим листом і перцем горошком протягом 20 хвилин.

Відварені гриби відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.

Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Потім в сковороду до цибулі викладаємо відварні гриби, перемішуємо і обсмажуємо 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Після того, як гриби з цибулею обжарились до золотистого кольору, додаємо сметану, сіль і спеції, добре перемішуємо і тушкуємо жульєн 2-3 хвилини.

Готовий жульєн посипаємо натертим на крупній тертці сиром і знімаємо з вогню.

Сковороду з жульєном ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 7-10 хвилин, щоб сир рум’яною скоринкою покрився.

Готовий жульєн виймаємо з духовки і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром на сковороді Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн класичний