Якщо не знаєте, що приготувати в якості гарячої закуски, варто звернути увагу на цей рецепт. Старий добрий жульєн, поданий у кошичках з листкового тіста під сирною скоринкою, виглядає незвично і дуже ефектно. З готового листкового тіста кошики готуються в мить ока. Приготування жульєна також не відрізняється особливою хлопотностью, а от смак і вигляд готової закуски перевершує всі трудовитрати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло оливкове – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати жульєн в листковому тісті? Печериці чистимо від забруднень і обтираем вологою ганчіркою. Нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо тонкими полукружиями.

Обидва нарізаних компонента викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і обсмажуємо на середній температурі протягом десяти хвилин. Не забуваємо періодично помішувати, щоб продукти не пригоріли. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Листкове тісто ділимо на частини і вкладаємо їх у формочки, робимо проколи вилкою в довільному порядку. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо деко з кошиками на середній рівень. Випікаємо десять хвилин.

Дістаємо кошики з духовки, наповнюємо їх смаженими печерицями з цибулею. У кожну кошичок поверх начинки кладемо трохи сметани і засипаємо поверхню натертим на тертці сиром.

Відправляємо в духовку начинені кошики і запікаємо ще десять-п’ятнадцять хвилин. Дістаємо з духовки, прикрашаємо за бажанням січеною зеленню і подаємо на стіл гарячими.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з печериць Жульєн з сметаною