Щоб приготувати дуже ніжне і смачне святкове блюдо, не потрібні дорогі інгредієнти і спеціальні уміння. Жульєн з куркою і грибами, запечена в духовці, виходить дивно ароматним і дуже соковитим. Таке блюдо порадує і гостей, і близьких.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Вершки – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт жульєна з куркою, грибами та вершками в горщиках гранично простий! На помірний вогонь ставимо варитися куряче філе. Відварюємо його 20-30 хвилин до готовності.

По готовності остуджуємо м’ясо, потім дрібно нарізаємо.

Очищений ріпчасту цибулю споліскують у воді, потім шаткуємо.

Печериці промиваємо і дрібно нарізаємо. Духова шафа включаємо розігріватися до температури 180 градусів.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, відправляємо туди обсмажуватися подрібнену цибулю. Потім додаємо сюди ж гриби. Обсмажуємо інгредієнти до повного випаровування рідини.

Потім приєднуємо до вмісту сковороди дрібно нарізане м’ясо. Приправляємо сіллю і перцем, перемішуємо. Тримаємо на вогні пару хвилин і вимикаємо газ.

На сухій сковороді обсмажуємо борошно пшеничне. Потім вливаємо до неї вершки, додаємо сіль і перець, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після цього викладаємо в соус гриби з куркою, перемішуємо і знімаємо з плити.

Твердий сир подрібнюємо за допомогою терки.

Потім в жароміцні форми або кокотниці викладаємо отриману суміш. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо жульєн випікатися в гарячу духовку на 15 хвилин.

Готове блюдо подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн в кокотницях Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою Жульєн з печериць