Ваша дитина не хоче пити молоко? Приготуйте молочний коктейль з полуницею, і це питання буде вирішено. Всього 15 хвилин і корисний, смачний, поживний напій в домашніх умовах готовий. Радуйте дітей і насолоджуйтеся самі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Полуниця – 200 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Молоко сухе (за бажанням) – 1 ст. л.
- Морозиво (полуничне) – 500 гр.
- Для прикраси: –
- Вершки збиті – за бажанням
Процес приготування:
Для приготування коктейлю з полуниці і морозива в домашніх умовах можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю. Якщо ви вирішите використовувати свіжу полуницю, то час приготування збільшиться на годину, так як її доведеться підморозити.
Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, то відразу покладіть ягоди в чашу для блендера і додайте до них цукор і ванілін. Якщо ж ви використовуєте свіжу полуницю, то помийте її, переберіть, видаляючи плодоніжки, просушіть на паперових рушниках. Потім тонко наріжте, так полуниця швидше промерзне в морозильній камері. Покладіть шматки полуниці в миску, посипте цукром і ваніліном. Перемішайте і відправте в морозилку на годину. Після закінчення години дістаньте підморожені ягоди і помістіть в чашу блендера. До полуниці додайте молоко, приблизно три чверті склянки. Збивайте, поки в молочно-полуничною масі не залишиться шматочків ягід.
Всипте в полуничну масу сухе молоко. Воно дозволить зробити коктейль більш густим і додасть йому вершковий смак. Збивайте масу до однорідності. Якщо у вас немає сухого молока, то цей крок можна пропустити.
Настав час додати морозиво. Ви можете експериментувати зі смаками використовуваного морозива. Полуничне дозволить коктейлю стати дійсно супер-полуничним, однак вершкове і ванільне також відмінно підійде. Після додавання морозива продовжуйте збивати коктейль відразу імпульсно, а потім увімкніть блендер на 2-3 хвилини. Якщо коктейль виходить дуже густим і важко збивається, то влийте молоко, що залишилося.
Для подачі молочного коктейлю можна попередньо охолодити склянки в морозильній камері і заповнити їх коктейлем відразу ж після вилучення з холоду. Це дозволить нашому напою довше залишатися прохолодним.
При бажанні, прикрасьте полуничний молочний коктейль з морозивом збитими вершками і свіжими ягодами полуниці. Відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Молочний коктейль