Червона смородина і малина дозрівають в один час, і для любителів домашніх заготовок компот-асорті з цих ягід буде просто знахідкою. Напій виходить з незвичайним ароматом і смаком, так і дуже корисним, так як в цих ягодах багато вітаміну С. Готується компот методом однократної заливки, і консервантами в ньому будуть цукор в розрахунку 300 г на 3-літрову банку і кислота смородини. Для компоту смородину та малину можна брати в рівних кількостях, або в співвідношенні 3:1, але не навпаки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 450 гр.
  • Малина – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з червоної смородини і малини на 3-літрову банку на зиму. Для компоту виберіть зрілі і гарні ягоди, адже якість в основному визначає смак готового напою.

Ягідки червоної смородини відокремте від гілочок і промийте на друшляку під проточною водою. У малини акуратно видалити чашолистки. Садову ягоду можна не промивати.

3-літрову банку спочатку промийте з харчовою содою, а потім обов’язково стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.

Потім у підготовлену банку укладіть чисту смородину та малину.

Відразу в банку насипте вказане в рецепті кількість цукру. Компот буде солодким, але зате відмінно в ньому збережуться аромат і корисні властивості ягід, адже готуємо з одноразової заливкою.

В окремому посуді закип’ятіть чисту питну воду.

Окропом залийте ягоди в банку, заповнюючи її до самого верху горлечка, і відразу банку щільно закупорьте.

Перевірте герметичність закупорки і банку в руках кілька разів поверніть, щоб розчинився весь цукор.

Потім банки поставте на кришки, накрийте будь «шубою» і залиште на ніч до повного охолодження. Такий компот буде добре зберігатися і в умовах квартири, тільки в темному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з малини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компоти