Червона смородина і малина дозрівають в один час, і для любителів домашніх заготовок компот-асорті з цих ягід буде просто знахідкою. Напій виходить з незвичайним ароматом і смаком, так і дуже корисним, так як в цих ягодах багато вітаміну С. Готується компот методом однократної заливки, і консервантами в ньому будуть цукор в розрахунку 300 г на 3-літрову банку і кислота смородини. Для компоту смородину та малину можна брати в рівних кількостях, або в співвідношенні 3:1, але не навпаки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 450 гр.
- Малина – 150 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з червоної смородини і малини на 3-літрову банку на зиму. Для компоту виберіть зрілі і гарні ягоди, адже якість в основному визначає смак готового напою.
Ягідки червоної смородини відокремте від гілочок і промийте на друшляку під проточною водою. У малини акуратно видалити чашолистки. Садову ягоду можна не промивати.
3-літрову банку спочатку промийте з харчовою содою, а потім обов’язково стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
Потім у підготовлену банку укладіть чисту смородину та малину.
Відразу в банку насипте вказане в рецепті кількість цукру. Компот буде солодким, але зате відмінно в ньому збережуться аромат і корисні властивості ягід, адже готуємо з одноразової заливкою.
В окремому посуді закип’ятіть чисту питну воду.
Окропом залийте ягоди в банку, заповнюючи її до самого верху горлечка, і відразу банку щільно закупорьте.
Перевірте герметичність закупорки і банку в руках кілька разів поверніть, щоб розчинився весь цукор.
Потім банки поставте на кришки, накрийте будь «шубою» і залиште на ніч до повного охолодження. Такий компот буде добре зберігатися і в умовах квартири, тільки в темному місці.
Вдалих і смачних заготовок!