Компоти, не потребують додаткової термічної обробки, а саме стерилізації, зберігають у собі більше корисних властивостей і істотно економлять ваш час. Для приготування такого напою вам знадобиться мінімум інгредієнтів і головне, одного разу спробувавши смородиновий компот, вам не захочеться пити покупні соки.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Смородина червона – 450 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини без стерилізації на 3 літрову банку на зиму просто! Спочатку займемося ягодами. Червону смородину ретельно перебираємо, видаляємо зіпсовані ягоди, гілочки і листочки. Потім ягоди промиваємо і недовго просушуємо, відкинувши на друшляк, щоб стікала зайва рідина.

Викладаємо обсохлі ягоди на дно простерилізованій банки і заливаємо крутим окропом, наповнюючи банку до самого горлечка. Прикриваємо компот кришкою і залишаємо настоятися протягом 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу переливаємо відвар в чисту каструлю, додаємо цукровий пісок і добре розмішуємо вміст. Доводимо солодкий відвар до кипіння і варимо ще пару хвилин до повного розчинення крупинок цукру.

Не чекаючи охолодження цукрового сиропу, розливаємо його в банки з прогрітими ягодами і закриваємо компот капроновою кришкою.

Зберігати такий компот рекомендуємо в холодильнику не більше 2-3 місяців з моменту приготування.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компоти Червона смородина на зиму