Якщо ви не знаєте, яке поєднання фруктів придумати для свого компоту, цей рецепт стане вашим порятунком. Такий напій виходить дуже свіжим і легким. Він здатний втамувати спрагу в будь-який час року. Ви точно не пошкодуєте, що приготували його на зиму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Персик – 150 гр.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 800 мл
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з персиків з апельсинами на зиму. Для компоту нам необхідно вибрати найбільш щільні персики. Ви навіть можете використовувати трохи недостиглі плоди. Добре промийте в теплій воді персики і апельсини. Наповніть каструлю невеликим кількість води. Поставте її на плиту і дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Обшпарте окропом фрукти. Перекладіть персики в друшляк і поставте їх під холодну воду. Очистіть фрукти від шкірки. Персики розріжте навпіл і вийміть з них кісточки. Апельсини нарізаємо півкільцями. Готові фрукти відставляємо в сторону.

Для компоту нам необхідно добре простерилізувати банки. Для початку ми вимиваємо їх під теплою водою. Для цього ви можете використовувати соду або звичайний миючий засіб. Потім наповніть каструлю невеликою кількістю води і перемістіть її на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Обшпарте окропом банки і кришки, якими ви будете їх закручувати. Після цього нам необхідно простерилізувати банки пором. Для цього ви можете використовувати звичайну каструлю з водою. Нам потрібно розташувати банку таким чином, щоб вона була наповнена пором. Тримайте її в такому положенні протягом 5 хвилин. Потім переставте банку на рушник і залиште її сохнути.

Для приготування цукрового сиропу нам потрібна вода, цукор, ванільний цукор і лимонна кислота. Наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на вогонь. Коли вода починаємо кипіти, поступово додаємо до неї цукровий пісок. Постійно перемішуйте сироп, щоб кристали швидко розчинялися. Насипте в каструлю 1 столову ложку ванільного цукру. Цей інгредієнт подарує компоту дуже приємний і солодкий аромат. Добре розмішайте сироп. Додайте половину чайної ложки лимонної кислоти. Ще раз перемішайте цукровий розчин. Завдяки лимонної кислоти ваш компот точно вартий до зими і не зіпсується. Коли сироп буде готовий, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Процідіть його через сито або звичайну марлю. Завдяки цьому компот буде прозорим.

Перекладаємо персики і апельсини в банку. Акуратно заливаємо фрукти гарячим сиропом. Слідкуйте за тим, щоб на склі не з’являлися тріщини. Накрийте банку кришкою і закрутіть її. Переверніть банку і поставте її на кухонний рушник, яке потрібно заздалегідь розстелити на плоскій поверхні. Завдяки гарячому компоту кришка піддається додатковій тепловій обробці. Загорніть банку в теплий плед. Дочекайтеся, коли вона повністю охолоне. Після цього ви можете перемістити її у будь прохолодне й сухе місце у вашому будинку.

Компот з персиків і апельсинів готовий. Таке поєднання фруктів робить смак напою дуже приємним і насиченим. Спробувавши цей компот, ви точно не пошкодуєте, що витратили на його приготування свій вільний час. Закуповувати потрібними продуктами і приступайте до його приготування прямо зараз!

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків на зиму Компоти