чи Пробували ви коли-небудь пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим чудовим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару баночок такого компоту. Запашний, пряний, дивовижно смачний – його неможливо описати словами, необхідно обов’язково спробувати! Готує всі інгредієнти і давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2,5 л
- Слива синя – 300 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 10 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот із слив без кісточок на зиму. Щільні стиглі сливи ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи листя і плодоніжки. Викладаємо сливи на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім за допомогою гострого ножа розрізаємо сливи уздовж борозенки і видаляємо кісточки.
Займемося приготуванням ароматного сиропу: в глибоку каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і розігріваємо. Потім додаємо цукор і прянощі, перемішуємо до розчинення цукру і доводимо до кипіння, після чого знімаємо каструлю з вогню.
Банки для компоту промиваємо питною содою, споліскують теплою проточною водою і стерилізуємо над парою протягом 10-12 хвилин. Потім гарячі банки ставимо на підставку або решітку і даємо їм трохи охолонути. В простерилізовані банки укладаємо підготовлені сливи.
З сиропу за допомогою шумівки або дерев’яної ложки видаляємо бутони гвоздики, вони нам більше не знадобляться, і наливаємо гарячий сироп у банки. Щільно закручуємо їх прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном, таким чином, перевіряючи герметичність закрутки.
Банки з компотом вкриваємо махровим рушником або ковдрою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот із слив Компот із слив на 3 літрову банку Компоти