Обліпиха – дуже цінна ягода за вмістом вітамінів і мікроелементів. Збирати її не дуже зручно, перебирати досить клопітно, але воно того варто. Пару цілющих баночок заготовки неодмінно варто засукати на зиму на період застуд.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Обліпиха – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2.5 склянки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з обліпихи на 3 літрову банку без стерилізації на зиму. Обліпиху перебираємо від випадкових включень, покласти в друшляк і промиваємо під проточною водою.

В каструлі доводимо до кипіння довільну кількість води і кладемо в окріп ягоди в друшляку. Бланшируем обліпиху таким чином тридцять секунд і дістаємо.

Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо в банки бланшировану обліпиху.

Воду в зазначеній кількості доводимо до кипіння, додаємо цукор, проварюємо пару хвилин і отриманим заливаємо киплячим сиропом обліпиху в банках.

Банки з компотом щільно закручуємо кришками. Потім перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності.

Закутуємо в ковдру і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Компоти