Яким би різноманітним не був вибір соків і лимонадів в магазині, немає нічого краще і корисніше домашнього компоту, приготованого з любов’ю і турботою. Зробивши компот самостійно, ви точно будете впевнені, що там немає ніяких консервантів і барвників, а тільки натуральні компоненти.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука (кисло-солодкі) – 3 – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 0,2 ч. л.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з яблук з лимонною кислотою на зиму смачний! Яблука помийте і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода.

Наріжте яблука часточками, видаліть серцевину з насінням і хвостики.

У підготовлені стерилізовані банки розкладіть яблука, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.

Через 10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть сироп до кипіння і варіть 2 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.

Потім влийте солодкий сироп у банки і закатайте кришки. Закачування переверніть догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Компот повністю готовий, зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти