Пропонуємо вам ще один варіант заготовки сливово-грушевого компоту – без стерилізації. За рахунок того, що фрукти кілька хвилин киплять в цукровому сиропі, вони проходять термічну обробку, що дозволяє нам виключити етап стерилізації і отримати смачний і насичений компот за лічені хвилини. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна півторалітрова банка компоту.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 300 гр.
  • Груша – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот із слив і груш без стерилізації? Сливи відбираємо тверді, щоб вони не втратили форму в процесі приготування при ошпарюванням окропом. Промиваємо їх у теплій проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо половинки слив в каструлю і ошпарюємо окропом. Етап видалення кісточок можна пропустити, тоді компот рекомендується зберігати не більше 3-4 місяців.

Груші для узвару також вибираємо щільні. Промиваємо під проточною водою і залишаємо на кухонному рушник на 5-10 хвилин, щоб стекла вода. Потім розрізаємо груші на чотири частини і видаляємо плодоніжки і серцевину.

В глибоку каструлю наливаємо воду, поміщаємо в неї підготовлені фрукти і ставимо на вогонь. Компот доводимо до кипіння, додаємо цукор, перемішуємо і проварюємо близько 4-5 хвилин. Потім додаємо в каструлю лимонну кислоту, ще раз перемішуємо, проварюємо близько 1 хвилини і знімаємо з вогню.

Готовий гарячий компот переливаємо в стерилізовану банку, щільно закорковуємо кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти Сливи на зиму