Груші разом з виноградом розкладаються по банкам і заливаються окропом. Через 20 хвилин вся рідина переливається в каструлю, туди додається цукор і лимонна кислота. Сироп розливають по банках і компот закочується. Виходить дуже смачний і корисний напій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1.5 кг
  • Виноград Ізабелла – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ст. л.
  • Вода – 1.3 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з винограду і груш на зиму, груші ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Виноград також вимиваємо і знімаємо ягоди з гілки.

Ретельно промиваємо під гарячою проточною водою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по них виноград і цілі груші (при бажанні їх можна розрізати на кілька частин).

Заливаємо вміст банок окропом, прикриваємо їх кришками і даємо постояти, таким чином, 20-25 хвилин, поки вода не охолоне.

Переливаємо отриманий відвар в каструлю, додаємо туди цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Потім насипаємо лимонну кислоту, перемішуємо і відразу ж знімаємо з плити.

Заливаємо виноград з грушами, гарячим цукровим сиропом.

Закатуємо компот стерилізованим кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним напоєм з фруктами. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку Компоти