Сьогодні ми з вами займемося приготуванням смачного домашнього сливово-яблучного компоту. Для надання йому більшого аромату ми додамо в банку 1 персик, якого буде достатньо, щоб компот заграв новими нотками. Фрукти відмінно доповнюють один одного за смаковими якостями, в результаті чого у вас вийде чудовий напій домашнього приготування.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2,5 л
- Слива синя – 500 гр.
- Яблука – 2 – 3 шт.
- Персик – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту із слив і яблук на 3 літрову банку на зиму. Фрукти промиваємо під струменем теплої проточної води, потім викладаємо на кухонне рушник або відкидаємо на друшляк і даємо їм трохи обсохнути. Потім сливи і персики розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Яблука розрізаємо на чотири частини, видаляємо плодоніжки і серцевину. Якщо яблука твердих сортів – їх необхідно занурити в киплячу воду на 2-3 хвилини, щоб вони стали м’якими.
Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують під струменем теплої проточної води і ставимо в холодне духова шафа шийкою вниз. Включаємо духовку на 110-120 градусів і стерилізуємо банки протягом 7-10 хвилин. Простерилізовані банки виймаємо з духовки за допомогою прихвата, ставимо на решітку і даємо трохи охолонути. Потім розкладаємо по банках підготовлені фрукти і насипаємо цукор.
ставимо На вогонь каструлю з водою, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Окріп розливаємо по банках, заповнюючи їх спочатку наполовину, даємо постояти 10-15 хвилин, потім доливаємо воду до горлечка банки.
Банки щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі приблизно на добу. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот з персиків Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив і яблук Компот із слив на зиму