Смачний і корисний компот з абрикосів та слив чудово підходить для заготівлі на зиму. Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів в заготовці, потрібно не варити компот, а заливати фрукти сиропом. Насичений смак і колір компоту порадує вас в холодну пору року.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 0,6 кг
  • Слива синя – 0,6 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода питна – 1.8 – 2.2 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів та слив? Сливи і абрикоси, обов’язково міцні і без пошкоджень, акуратно промийте в проточній воді. Плоди розділіть на половинки і вийміть з них кісточки.

дві трилітрові банки вкладіть фрукти і залийте окропом, до плічок банки. Прикрийте ємність з фруктами кришкою і залиште буквально на десять хвилин.

Через це час злийте воду з банок в каструлю, додайте лимонну кислоту і цукор і зваріть сироп.

Коли сироп закипить, відразу ж влийте його в банки з фруктами і швидко загорніть компот стерильними кришками.

Банки переверніть догори дригом, укутайте і дайте заготівлі охолонути. Після цього можна прибрати компот на зберігання в комору або льох.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот із слив Компот із слив на зиму Сливи на зиму