Нехитрий рецепт смачного і ароматного компоту асорті. Смак такої заготовки виходить дуже легким і свіжим і прекрасно підійде як для літньої спеки, так і для зимових холодів.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Груша – 5 шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Слива синя – 60 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груш, яблук і слив на зиму. Ретельно вимиваємо фрукти і ягоди, обсушуємо їх.

Готуємо необхідну кількість цукру.

Фрукти очищаємо від насіння і шкірки, розрізаємо їх на четвертинки.

Розкладаємо яблука, груші та сливи з простерилизованным банкам.

Засипаємо в банки цукор.

Заливаємо фрукти з ягодами окропом. Закочує банки стерилізованими кришками.

Перевертаємо банки горлом донизу і залишаємо остигати під пледом при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компот із слив Компот із слив і яблук Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Сливи на зиму