Напої, куплені в магазині, ніколи не зрівнятися за складом з домашніми компотами, для яких ви можете підібрати фрукти і ягоди по своїм смаковим уподобанням, а також варіювати обсяг доданого цукру. У даному рецепті вам пропонується мікс вишні та абрикоса, кислинки і солодощі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 3 шт.
- Вишня – 150 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Як приготувати компот з абрикосів та вишні на 1 літрову банку на зиму? Підготуйте всі необхідні продукти і тару для закачування компоту. Банки промийте з харчовою содою, а потім стерилізуйте в духовій шафі або мікрохвильовій печі (при стерилізації в мікрохвильовій печі всередину банки необхідно влити трохи води). Кришки обшпарте окропом.
Абрикоси переберіть. Для приготування компоту найкраще підходять стиглі і щільні плоди. Ні в якому разі не використовуйте зіпсовані фрукти. Промийте їх під проточною водою і обсушіть рушниками. Розріжте кожен абрикос навпіл і видаліть кісточку. Відразу помістіть в банку.
Ягоди вишні також переберіть, видаліть плодоніжки і зіпсовані ягоди. Перекладіть в друшляк і ретельно промийте. Підготовлену вишню перекладіть в банку до абрикосам і залийте їх гарячою водою до самого верху банки. Прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду з банки в каструлю і знову доведіть до кипіння. В цей час в банку з ягодами і фруктами всипте цукор і лимонну кислоту. Знову залийте доверху окропом. Прикрийте кришкою і залиште вже на півгодини. Через півгодини злийте сироп в каструлю і ще раз доведіть до кипіння. Залийте заготівлю компоту до самого краю банки і щільно закрийте кришкою.
Дайте готовому компоту повністю охолонути і поставте в прохолодне місце для зберігання. Постарайтеся випити компот в перший рік після закачування.
Смачного!