Кисло-солодкий соус з абрикосів ідеально підходить до курячого м’яса і багатьом сортам риби. Він виходить дуже ніжним по консистенції, але при цьому насиченим смаком. У сезон абрикосів, коли можна з легкістю придбати ці фрукти, обов’язково приготуйте цей соус на зиму.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Яблука – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Імбир – 30 гр.
  • цукор – 200 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 250 мл
  • Каррі – 2 ч. л.
  • Тмин – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кисло-солодкого соусу з абрикосів на зиму? Переберіть і промийте абрикоси. Розділіть їх навпіл руками або ж розріжте. Видаліть кісточки. Потім розріжте кожну половинку ще на 4-6 частин.

Яблуко помийте. Видаліть плодоніжку. Розріжте на 4 частини і видалити насіння. При бажанні зріжте шкірку з яблука. Потім наріжте на маленькі кубики.

Лимон також помийте і наріжте на тонкі скибочки.

Очистіть зубчики часнику й цибулі від лушпиння і промийте. Дрібно наріжте цибулю, часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Від кореня імбиру відріжте невеликий шматок, зніміть з нього шкірку і натріть на тертці.

В каструлю, де буде варитися соус, влийте оцет і всипте цукор (якщо у вас відсутній коричневий цукор, то прийнятно замінити його звичайним цукровим піском). Запаліть вогонь і, помішуючи, дочекайтеся, поки цукор повністю розчиниться в оцті. Перекладіть В каструлю нарізані абрикоси, яблука і лимон. Всипте каррі і кмин. Посоліть і додайте дрібку гострого меленого перцю. Варіть до загустіння на невеликому вогні. Після цього додайте натерті на тертці імбир, часник і нарізану цибулю. Перемішайте соус і варіть ще 10 хвилин.

Стерилізуйте банки, які будите закочувати соус. Так як краще використовувати банки невеликого обсягу, то їх зручніше стерилізувати в духовій шафі або мікрохвильовій печі, попередньо вливши в кожну банку трохи води. Соус розлийте по банках, і відразу ж щільно закривати кришками. Особливо смачним кисло-солодкий соус з абрикосів стане приблизно через місяць після того, як ви його закатали. Але якщо вам не терпиться оцінити його смак, то можна спробувати і відразу після приготування.

Смачного!

Абрикоси на зиму Абрикосовий соус