Ароматна і насичена версія всіма улюбленого грушевого компоту. Кориця тонко відтіняє смак груші, і в результаті компот виходить неймовірно смачним. Особливо гарний такий напій в теплому вигляді в зимову пору.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш з корицею на 3-х літрову банку на зиму, груші ретельно промиваємо і видаляємо у них плодоніжки.

Закладаємо груші в банку, додаючи разом з ними паличку кориці.

Для сиропу засипаємо цукор у воду і доводимо суміш до кипіння, після чого проварюємо до повного розчинення цукру.

Заливаємо сироп в банку, прикриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Потім зливаємо сироп назад в каструлю, знову доводимо його до кипіння і перелити в банку ще на 10 хвилин.

Після цього виливаємо сироп в каструлю, додаємо в нього лимонну кислоту і знову кип’ятимо.

Вливаємо ще киплячий сироп в банку і закатуємо її. Банку поміщаємо під теплу ковдру в перевернутому стані, де залишаємо до повного охолодження. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти