Зовнішній вигляд цього напою дуже оманливий, так як за кольором він нагадує компот із сухофруктів (блідо-жовтий), ніяких смакових якостей від нього не чекають, а даремно. Завдяки поєднанню солодких абрикосів і кисло-солодких цитрусових, цей компот має дуже насиченим смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 250 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Для сиропу: –
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Вода – 750 мл

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів з кісточками з апельсином? Стиглі, щільні абрикоси ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти всій непотрібної рідини.

Цитрус також промиваємо та нарізаємо кільцями, а потім четвертинками. На літрову банку буде досить 3-4 кільця.

Будь-яким зручним для вас способом, стерилізуйте банки і, не чекаючи їх охолодження – викладайте в них фрукти.

Саме час приготувати заливку майбутнього компоту: розчиняємо у воді цукровий пісок і ставимо на плиту, варимо на повільному вогні не більше 2-3 хвилин до повного розчинення кристалів.

Гарячий сироп розливаємо по банках і проводимо стерилізацію вдруге, для цього на дно великої каструлю кладемо шматок чистої тканини, опускаємо банки і заливаємо водою до горлечка» банок. Продовжуємо стерилізацію близько 20-25 хвилин.

Готовий напій закатуємо і ставимо на кришки до повного охолодження. Зберігаємо в темному місці. Насолоджуйтесь!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти Фанта з абрикосів і апельсинів на зиму