Компот з груш добре зберігається протягом тривалого часу і виходить незвичайно смачним і дуже корисним. Груші для такого напою можна використовувати будь, адже головний його секрет – це зберігають у собі весь смак і користь цілі фрукти.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш на зиму на 3-х літрову банку, промиваємо груші, відрізаємо хвостики і ставимо їх варитися близько 10 хвилин. Дістаємо груші з води за допомогою шумівки.

Накладаємо груші в простерилизованную банку, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на півгодини.

Виливаємо воду з банки в каструлю, додаємо в неї цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім проварюємо сироп ще 5 хвилин.

Сироп заливаємо назад у банку, засипаємо лимонну кислоту.

Банку закатуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти