Компоти, заготовлені власноруч, набагато смачніше і корисніше магазинних соків і газованих напоїв. Влітку я намагаюся приготувати якомога більше різних компотів. Сьогодні пропоную приготувати компот на зиму з абрикосів і яблук без стерилізації. Кількість цукрового піску можна зменшити.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 600 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з абрикосів і яблук на зиму без стерилізації просто! Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Стиглі, але міцні абрикоси викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини, а потім викладіть на дно стерильних банок.

Яблука вимийте і обсушіть. Очистіть від серцевини і наріжте скибочками. Розкладіть по банках.

В кожну банку з фруктами додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість регулюйте в залежності від власних смакових переваг і солодощі фруктів. Навіть якщо ви переборщите з цукровим піском, то готовий компот можна буде розвести питною водою.

Залийте банки з фруктами заздалегідь підготовленим окропом.

Накрийте банки з компотом стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки.

Обережно, щоб не обпектися, нахиляйте гарячі банки з компотом з боку в бік, щоб цукровий пісок повністю розчинився.

Переверніть банки з компотом з абрикосів з яблуками догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з компотом та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з яблук на зиму Компоти