Смачний і корисний компот приготуємо з червоної ягоди агрусу. Щоб ягоди не втратили свою форму і не розвалилися, їх потрібно наколоти голкою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 800 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Рецепт компоту з агрусу на зиму простий у приготуванні! Агрус ретельно переберіть від сміття та листя, обріжте хвостики ножицями. Замочіть ягоду на 1 годину в прохолодній воді і промийте.
Підготуйте банки, простерилізований їх і прокип’ятіть кришки.
Розкладіть ягоди в банки, наповнюючи кожну на 2/3 величини. Закип’ятіть воду.
Влийте в банки окріп і залиште так на 5 хвилин.
Перелийте воду в каструлю, додайте цукор і перемішайте. Закип’ятіть рідину до абсолютного розчинення кристалів цукру. Залийте гарячий сироп у банки і закупорьте. Накрийте ковдрою і залиште остигати компот у кімнаті на ніч.
Приємного апетиту!
Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компоти