Кабачок, як правило, не має яскравого смаку в закатках. Але, закатанный з аличею він насичується її солодким ароматом і, настоявшись, нагадує на смак кисло-солодкий ананас. У такому вигляді його дуже зручно використовувати в салатах замість заморського інгредієнта. Повірте, різницю ніхто не помітить. А також взимку ви зможете насолоджуватися приємним смаком компоту і радувати себе незвичайним десертом.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Кабачки (малі) – 3 шт.
- Алича – 300 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 4,5 л.
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з аличі і кабачків без стерилізації, аличу і кабачки ретельно вимийте. З кабачка зріжте шкірку і вирізати серцевину з насінням. Поріжте його на кубики.
Банки вимийте з содою і відправте в духовку на стерилізацію. На дно банок засипте шматки кабачка на ¼ банки і приблизно стільки ж ягоди. Банку повинна бути заповнена на половину або на 2/3. У каструлю наберіть воду і закип’ятити.
Влийте окріп в банки і накрийте кришками. Дайте постояти 5 хвилин.
Перелийте воду з банок назад в порожню каструлю, скориставшись спеціальною кришкою для проціджування. Насипте в неї цукор, поставте на вогонь і закип’ятити.
В кожну банку всипте по 1 ч. л. лимонки і влийте гарячий сироп. Закрутіть кришки на банках і переверніть їх догори дном. Накрийте ковдрою і залиште на ніч остигати. Компот буде повністю готовий і смачний через 2 місяці.
Приємного апетиту!
Компот з аличі Компот з аличі на 1 літрову банку Компот з аличі на 3-х літрову банку Компоти