Компот з аличі – смачний і корисний напій. Для його приготування необхідно трохи аличі і цукор. Додавання інших консервантів в компот не потрібно, так як алича сама по собі містить у своєму складі багато кислоти, тому компоти з нею виходять насичені і смачні.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Алича – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з аличі на зиму рецепт на 1 літрову банку? Для компоту відбираємо щільну стиглу аличу. Промиваємо її під теплою проточною водою і викладаємо на 10-15 хвилин на рушник, щоб вона висохла. Далі укладаємо аличу в попередньо добре промиту банку. Банку стерилізувати не потрібно, так як в процесі приготування ми будемо стерилізувати компот.

Далі в банку додаємо цукор. Це набагато простіше, ніж варити сироп.

В банку наливаємо крутий окріп, заповнивши її до самого верху.

Готуємо ємність для стерилізації: на дно каструлі укладаємо бавовняний рушник або шматок тканини, наливаємо 2/3 каструлі водою і ставимо на вогонь. Коли вода добре нагріється – занурюємо в неї банку з компотом і прикриваємо кришкою. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь на мінімум і залишаємо компот стерилізуватися 8-10 хвилин.

Після закінчення часу банку з допомогою прихвата дістаємо з каструлі і щільно закручуємо кришкою. Перевертаємо банку з компотом догори дном і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Готовий компот з аличі буде прекрасно зберігатися при кімнатній температурі, варто лише прибрати його в темне місце, щоб компот зберіг свій гарний сонячний колір.

Компот з аличі Компот з аличі на 1 літрову банку Компот з аличі на 3-х літрову банку