Кисло-солодкий компот з аличі, правильно приготований, люблять і заготовляють на зиму багато господинь, адже він має особливий смак, і прісна алича стає дуже смачною. 2-літрові банки заповнюють аличею не менш ніж на 1/3 об’єму і додають цукор з розрахунку 1 склянка банку. Готуємо узвар методом однократної заливки. Банки повинні бути чистими, стерильними, а алича неушкодженою, тоді компот буде добре зберігатися. Сорт аличі (жовта, червона або темна) обирають на свій розсуд, адже на смак це не позначається.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Алича – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Готувати компот з аличі на 2-літрову банку на зиму легко! Аличу для заготівлі компоту переберіть, видаляючи пошкоджені і червиві екземпляри. Потім її добре промийте під проточною водою. Заздалегідь помийте з харчовою содою банки і стерилізуйте їх будь-яким способом. Аличу перекладіть в 2-літрову банку, заповнюючи її на 1/3 об’єму.

В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованого на кількість банок обсягу води і 1 склянки цукру на банку. Сироп проварити на невеликому вогні протягом 3 хвилин.

Потім киплячим сиропом залийте аличу в банках, наливаючи її потроху, щоб скло не луснуло. Банки заповнюйте сиропом до самого верху.

У гарячому сиропі шкірка деяких ягід може лопнути, але це нормально, адже самі плоди залишаються цілими.

Банки відразу загорніть прокип’яченими кришками. Перевірте надійність закачування, поставте банки на кришки на ніч і прикрийте теплим покривалом.

Охолоджений компот з аличі, та й до того ж красивого кольору готовий. Перенесіть його на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму