Сьогодні ми з вами приготуємо компот з аличі. Готувати його ми будемо з червоної аличі, компот з неї виходить красивого рожевого кольору, а ще вона має соковиту м’якоть з кислинкою, смак якої ми доповнимо цукром і лимонною кислотою. Завдяки чому компот набуває насичений смак і відмінно втамовує спрагу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Алича – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Лимонна кислота – 6 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з аличі на зиму рецепт на 3-х літрову банку? Для приготування компоту відбираємо щільну стиглу аличу. Кладемо її в друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Залишаємо на 10-15 хвилин в друшляку, щоб стекла вода.

У підготовлену стерилізовану банку кладемо аличу і додаємо лимонну кислоту.

ставимо На плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і наливаємо окріп в банку, заповнюючи її на 1/3. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 хвилини. Потім доливаємо окріп за горлечко банки, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб алича трохи пропарилася.

Після закінчення часу на банку надягаємо спеціальну кришку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю. Додаємо в неї цукор і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо сироп до кипіння і кип’ятимо на середньому вогні 2-3 хвилини.

Повільно заливаємо гарячий сироп в банку і щільно закриваємо кришкою.

Банку з компотом перевертаємо догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо компот в темне прохолодне місце на зберігання.

Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти