Черемуха – це приголомшливо красиве рослина. Воно дарує нам неперевершений запах запашних квітів в кінці травня і приносить плоди в липні-серпні, з яких можна зробити смачні закачування. Сьогодні ми займемося приготуванням компоту з черемхи. Компот виходить темного насиченого кольору зі смаком стиглих ягід.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Черемуха – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1 – 1.5 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування компот з черемхи на 2-х літрову банку. Ягоди черемхи перебираємо, видаляємо листочки. Черемшину викладаємо в друшляк і добре промиваємо під теплою струменем проточної води. Залишаємо ягоди в друшляку, щоб стекла вода, потім відокремлюємо ягоди від гілочок.

У каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипіла, додаємо цукор і перемішуємо дерев’яною ложкою. Після закипання води з цукром на поверхні сиропу утворюється піна, яку ми прибираємо дерев’яною ложкою і знімаємо сироп з вогню.

В іншу каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як вода закипіла, опускаємо в неї черемшину на 2-3 хвилини. Виймаємо ягоди за допомогою шумівки і перекладаємо їх у гарячий сироп.

В сиропі ягода повинна бути не менше 5 годин. Після чого ягоди розкладаємо по чистим стерилізованим дволітровим банкам, сироп знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, заливаємо в банки і закриваємо прокип’яченими кришками. Банки закутуємо теплим пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо банки з компотом на зберігання в темне прохолодне місце.

Готовий компот з черемхою найкраще зберігати не більше 4-5 місяців.

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти