Цитрусові фрукти завжди викликають приємне відчуття тепла і затишку, яке особливо в зимову пору року. А груші в свою чергу дуже податливі і відмінно вбирають в себе солодкість сиропу, стаючи карамельними.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 600 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш і апельсина на 3-х літрову банку на зиму, груші ретельно промиваємо і розрізаємо навпіл. З кожної часточки вирізаємо серцевину, намагаючись не деформувати самі часточки.

Апельсин обдаємо окропом, потім ще раз промиваємо і витираємо паперовим рушником. Половинку апельсина нарізаємо досить великими часточками.

Банки для закриття компоту промиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом. На дно підготовлених банок викладаємо плоди груш і апельсина.

Для приготування сиропу, в холодній воді розчиняємо цукровий пісок і доводимо вміст до кипіння.

Киплячий розчин заливаємо в наповнену фруктами банку і стерилізуємо 15 хвилин на тихому вогні, опустивши прикриту кришкою банку в каструлю, наповнену окропом. Закатуємо компот простерилізованій кришкою. Після чого перевертаємо догори дном і остуджуємо, загорнувши в ковдру.

Приємного вам апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти