Спробуйте зробити заготовки компоту з черешні і вишні на зиму за цим рецептом і отримаєте неймовірно насичений і смачний напій з красивим бургундським відтінком. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 5 літрових банок.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Вишня – 1,3 кг
- Черешня – 1,3 кг
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 4,5 – 5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з черешні і вишні на зиму, обидва інгредієнта – вишню і черешню – слід зривати разом з плодоніжками, щоб не стікав сік. Потім плоди потрібно ретельно вимити проточною водою. Найзручніше використовувати для цієї мети друшляк.
Тепер можна видаляти «хвостики» і листя. Залишаємо вишню і черешню в друшляку, щоб стекла волога і плоди обсохнули.
Обсохлі плоди викладаємо в ємність і акуратно перемішуємо руками.
Піддаємо очищені банки термообробці, кришки можна обдати окропом.
На дно банок викладаємо асорті і приступаємо до приготування сиропу для заливки плодів. Наливаємо у велику каструлю воду і додаємо в неї цукор. Коли він повністю розчиниться, чекаємо закипання. Коли рідина забулькає, варимо сироп ще 10 хвилин.
Заливаємо солодку масу в банки. Переміщаємо їх в велику ємність і ставимо на дно, вистелене рушником. Накриваємо заготовки кришками, а в каструлю вливаємо гарячу воду. Коли рідина закипить, залишаємо банки стерилізуватися на 15 хвилин.
Потім акуратно дістаємо їх з каструлі і закатуємо. Перевіряємо, герметичні чи ємності, перевернувши їх дном вгору. Лишаємо в такому положенні і закутуємо покривалом.
Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компот із черешні Компот із черешні на 1 літрову банку на зиму Компоти