найпростіший і ароматний варіант компоту – з червоної і білої смородини. Ягоди дають приємну кислинку і насичений смак. Напій однаково гарний як у теплу так і в холодну пору року.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Смородина червона – 500 гр.
- Смородина біла – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Готувати компот із червоної і білої смородини легко! Перебираємо смородину і промиваємо під водою. Стежимо, щоб у компот не потрапили зіпсовані ягоди. При цьому видаляти гілочки не обов’язково.
Далі нагріваємо воду у великій каструлі. Кладемо на неї металевий друшляк і викладаємо ягоди. Ошпарюємо 15-20 секунд.
В окремій каструлі варимо сироп. Наливаємо необхідну кількість води і насипаємо цукор. Кип’ятимо і варимо до повного розчинення сухого інгредієнта.
Ошпарені ягоди рівномірно викладаємо на дно чистих і стерилізованих банок.
Готовим сиропом заливаємо ягоди до самого горлечка банки. Закручуємо кришками, ставимо верх дном, нарываем рушником і залишаємо до повного охолодження.
Коли узвар охолоне, він готовий до вживання, також його можна залишити на зберігання в прохолодне місце.
Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму