найпростіший і ароматний варіант компоту – з червоної і білої смородини. Ягоди дають приємну кислинку і насичений смак. Напій однаково гарний як у теплу так і в холодну пору року.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Смородина біла – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Готувати компот із червоної і білої смородини легко! Перебираємо смородину і промиваємо під водою. Стежимо, щоб у компот не потрапили зіпсовані ягоди. При цьому видаляти гілочки не обов’язково.

Далі нагріваємо воду у великій каструлі. Кладемо на неї металевий друшляк і викладаємо ягоди. Ошпарюємо 15-20 секунд.

В окремій каструлі варимо сироп. Наливаємо необхідну кількість води і насипаємо цукор. Кип’ятимо і варимо до повного розчинення сухого інгредієнта.

Ошпарені ягоди рівномірно викладаємо на дно чистих і стерилізованих банок.

Готовим сиропом заливаємо ягоди до самого горлечка банки. Закручуємо кришками, ставимо верх дном, нарываем рушником і залишаємо до повного охолодження.

Коли узвар охолоне, він готовий до вживання, також його можна залишити на зберігання в прохолодне місце.

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму