Компот з чорної смородини має своїм насиченим і яскравим смаком, який перебиває інші аромати, тому різні добавки до нього вводять рідко, але пару гілочок м’яти і лимонних часточок додадуть компоту приємні нотки свіжості. Готується компот методом однократної заливки, адже шкірка у цієї ягоди тонка і смородина прогрівається і просочують сиропом швидко.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 750 гр.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • М’ята свіжа – 2 гілки
  • Лимон – 2 скибочки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з чорної смородини з м’ятою і лимоном на 3-літрову банку на зиму. Банки для компоту ретельно промийте і стерилізуйте зручним для вас способом. Навіть якщо банки вимиті в посудомийній машині, стерилізація все одно обов’язкове.

Смородину добре промийте на друшляку під холодною проточною водою. Видаляти гілочки або залишати – на ваш розсуд, на смак компоту це не позначається. Ягоди залиште на 5 хвилин, щоб стекла зайва рідина.

У стерильні 3-літрові банки укладіть чисту смородину.

У кожну банку покласти по 2 гілочки промитої м’яти і по 2 часточки лимона, більше не треба.

В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованого на вашу заготівлю кількості чистої води і цукрового піску. Сироп прокип’ятіть 3-4 хвилини на невеликому вогні.

Потім киплячим сиропом обережно, щоб банки не лопнули, залийте смородину з м’ятою і лимоном, заповнюючи їх до верху горлечка.

Банки стразу щільно закупорьте прокип’яченими кришками і перевірте герметичність закупорки.

Потім поставте їх на кришки і на добу щільно прикрийте теплим покривалом.

За цей час компот з чорної смородини з м’ятою і лимоном придбає красивий колір і буде готовий. Перенесіть його на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із смородини Компоти Чорна смородина на зиму