З додаванням апельсина напій виходить більш насиченим і цікавим. Для більшої пікантності в компот можна додати м’яту і корицю. Також він стане відмінною основою для гарячих напоїв, наприклад таких, як глінтвейн.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Виноград Ізабелла – 220 гр.
- Апельсин – 0.5 шт.
- Вода – 700 мл
- Цукор-пісок – 170 гр.
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Кориця – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Рецепт компоту з чорного винограду з апельсином на зиму простий у приготуванні! Для початку слід промити виноградні грона проточною водою. Чекаємо, поки рідина стече. Знімаємо виноградини з гілочок. Відкладаємо необхідну кількість плодів без гнилі і пошкоджень.
Апельсин спочатку необхідно обшпарити окропом, а потім промити і дати йому обсохнути. Тепер потрібно його очистити від шкірки і білих плівок. Відокремлюємо половину апельсинових часточок і нарізаємо їх шматочками.
Банку і кришку для закачування очищаємо з допомогою соди і промиваємо. Потім стерилізуємо. Викладаємо в ємність виноград і шматочки апельсина.
Виливаємо в каструлю очищену воду. Спочатку її потрібно довести до кипіння, а потім вилити в банку. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
Зливаємо настій назад в каструлю і додаємо в нього цукор, цедру апельсина, корицю і м’яту. Проварюємо заливку близько двох хвилин. Цедру і корицю прибираємо з настою шумівкою або ложкою. Заливаємо рідина в банку, яку відразу ж закатуємо і перевертаємо. Після того, як узвар охолоне під теплою ковдрою, переносимо тару з напоєм в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з чорного винограду