Виноград з яблуками і лимоном заливаються окропом і залишають на 10 хвилин. Потім вся рідина переливається в каструлю і доводиться до кипіння. В цей час фрукти засипають цукром, після чого заливаються окропом. Компот закочується і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 4 шт.
  • Виноград – 350 гр.
  • Лимон – за смаком
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,8 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з білого винограду і яблук на 3 літрову банку на зиму? Перед початком приготування відразу наливаємо в каструлю питну воду і ставимо її на вогонь кип’ятитися. Виноград перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою і знімаємо ягоди з гілок.

Також промиваємо яблука, обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо навпіл. Вирізаємо серцевину і нарізаємо фрукти великими часточками.

Банки вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закладаємо на дно яблука, виноград і зверху кладемо дві часточки лимона.

Заливаємо фрукти закипілої водою, прикриваємо їх кришкою і даємо постояти таким чином 5-10 хвилин.

Через деякий час надягаємо на банку кришку з отворами, зливаємо всю рідину назад в каструлю і доводимо її до кипіння. В цей час засипаємо в виноград з яблуками і лимоном цукровий пісок.

Заливаємо фрукти знову скипіла водою до самих країв.

Закатуємо компот стерильними кришками, ставимо банки догори дном, закутуємо їх у рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Потім відправляємо готовий напій на зберігання в льох або в інше темне і прохолодне місце.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний, насичений компот. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот з яблук на зиму