Виноград заливається окропом, і через 15-20 хвилин вся рідина переливається в каструлю. До неї додається цукор, все доводиться до кипіння і отриманий сироп розливають по банках. Компот закочується і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з білого винограду без стерилізації на 3 літрову банку на зиму, перебираємо виноград і прибираємо зіпсовані ягоди. Потім промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.

Трилітрові банки ретельно промиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Наповнюємо їх виноградом мінімум на 1/3. Кип’ятимо воду, заливаємо окропом ягоди, прикриваємо металевими кришками і даємо постояти 15-20 хвилин.

Через це час надягаємо на банки кришки з отворами і зливаємо отриманий відвар в каструлю. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо виноград отриманим цукровим сиропом і закатуємо компот кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх в ковдру або плед і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Далі відправляємо на зберігання в льох або в інше темне і прохолодне місце.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу дуже смачний, насичений напій. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму