Чорна малина поєднує в собі корисні властивості відразу двох ягід: звичайної червоної малини і ожини. Тому, природно, що компот з чорної малини на зиму корисніше і витаминнее подвійно. Крім того, цей напій насичує, смачний і дуже ароматний, він обов’язково припаде до смаку усій родині.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Малина – 300 гр.
- Чорниця – 300 гр.
- Мед – 100 гр.
- М’ята свіжа – 15 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з чорної малини на зиму легко! Чорну малину перебрати, промити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику.
Чорницю перебрати, промити, просушити на паперовому рушнику.
Викласти ягоди в каструлю, залити водою. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь, додати заздалегідь промиту м’яту і мед. Варити 5 хвилин до розчинення меду.
Банки для закачування компоту стерилізувати, кришки обдати окропом. Розлити компот з чорної смородини по банках, закатати їх. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою і дати компоту охолонути в темному теплому місці. Потім переставити банки в темне прохолодне приміщення для зберігання. Обов’язково почастуєтесь готовим духмяним узваром з чорної малини на зиму!
Компот з малини Компоти