Смачний і ароматний полунично-яблучний компот з легкою цитрусовою ноткою ви можете приготувати в будь-який момент. Цей компот однаково гарний як зі свіжою, так і з замороженої ягодою. При бажанні, ви можете заготовити такий компот на зиму, однак куди простіше заморозити полуницю і готувати свіжий компот в будь-який момент.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 300 гр.
  • Цедра апельсина – за смаком
  • Цедра лайма – за смаком
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з полуниці і яблук. Полуничку промийте в проточній воді, або просто дістаньте з морозилки заморожені ягідки.

На плиті закип’ятіть воду і опустіть туди ягоди, коли вода закипить.

Поки в каструлі кипить полуниця, яблуко наріжте на невеликі часточки і відправте до ягід в каструлю.

В каструлю з фруктами додайте стільки цукру, скільки вам подобається.

Далі вкладіть у компот зрізану з цедру цитрусових і, коли компот дійде до кипіння, цедру вийміть з компоту. Вимкніть вогонь і дайте компоту трохи настоятися, охолодіть його.

Подавайте охолоджений компот з яблук і полуниці. Можете процідити компот або залишити фрукти в ньому.

Приємного апетиту!

Компот з полуниці Компот з полуниці в каструлі Компоти