Компот з чорної смородини – смачна заготівля на зиму. Такий компот припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. Вашій увазі представлений рецепт приготування компоту з чорної смородини без стерилізації. Приклавши зовсім небагато зусиль, взимку вас буде радувати така чудова заготівля, має річний смак і аромат.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з чорної смородини на зиму без стерилізації. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Після закипання додаємо в неї цукровий пісок, все перемішуємо. Коли сироп знову закипить, проварюємо його протягом 5 хвилин. Цукровий пісок повинен повністю розчинитися.

Чорну смородину перебираємо, видаляючи всі листочки і гілочки.

Промиваємо ягоди й обсушуємо.

Потім поміщаємо чорну смородину в банку.

В банку з ягодами акуратно вливаємо невелику кількість сиропу. Це необхідно, щоб банки поступово нагрілася і не тріснула.

Потім вливаємо залишився сироп, щільно закриваємо банку прокип’яченої кришкою. Компот повністю остуджуємо в перевернутому стані під теплою ковдрою. Через добу перемістіть заготовку на тривале зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму