Хочу поділитися рецептом ароматного компоту з агрусу і чорної смородини. Процес приготування не вимагає особливих зусиль і складних технологій. Недосвідчена господиня обов’язково впорається з цією заготівлею.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 150 гр.
- Аґрус – 150 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з чорної смородини і агрусу на зиму. Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з агрусу і чорної смородини. Відміряйте необхідну кількість ягід, цукрового піску, лимонної кислоти і питної води.
Чорну смородину викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Потім агрус викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришку обдайте окропом. Банку і кришка повинні бути повністю сухими. Агрус викладіть на дно стерильної банки.
Потім додайте чисті ягоди чорної смородини.
Наступним кроком всипте необхідну кількість цукрового піску.
Додайте лимонну кислоту.
Необхідну кількість питної води налийте в каструлю і доведіть до кипіння. Підготовленим залийте окропом банку з ягодами і накрийте чистим кришкою.
Банку з компотом помістіть в невелику каструлю з теплою водою, на дно викладіть рушник. Доведіть до кипіння і кип’ятіть 15-20 хвилин.
Акуратно вийміть банку з компотом з агрусу і чорної смородини, добре закрутіть кришкою. Переверніть банку з компотом догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши кухонним рушником.
Потім переверніть банку та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот із смородини Компоти Чорна смородина на зиму