Компот з ягід чорної смородини – це корисний і освіжаючий напій для всієї родини. Зазвичай компот, приготований з використанням тільки чорної смородини, виходить кислуватим, смак якого оцінять справжні любителі. Даний рецепт описує приготування компоту із замороженої чорної смородини з додаванням вишні.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина заморожена – 150 гр.
- Вишня заморожена – 150 гр.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з чорної смородини замороженої? У каструлю налийте необхідну кількість води. З морозильної камери дістаньте чорну смородину і вишню, потім перекладіть їх у воду.
Каструлю з вмістом поставте на вогонь. Варіть під кришкою до закипання.
З моменту закипання проваріть компот 5 хвилин, потім додайте в нього цукровий пісок. Варіть напій ще 2-4 хвилини.
Після цього вимкніть газ, накрийте компот кришкою і залиште на півгодини для настоювання. Це допоможе компот придбати більш насичений і виражений смак і аромат.
Настоявшийся компот розлийте по чашках і подавайте до столу. За бажанням напій можна процідити. Корисний та смачний компот з використанням замороженої чорної смородини готовий!
Приємного вам апетиту!
Компот з вишні і смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини