Компот з цих ягід виходить дуже легким, річним і освіжаючим, а солодкість цукру і суниці компенсується кислинкою смородини.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2.5 л.
  • Смородина червона – 200 гр.
  • Суниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Лимонна кислота – 5 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з полуниці та червоної смородини на зиму? Попередньо переберіть ягоди, позбавляючись від дрібного сміття і зіпсованих плодів. Потім наберіть в невеликий тазик води і зсипте туди всі ягоди. Акуратно перемішайте їх рукою, змиваючи пил і пісок, потім зберіть з поверхні новий сміття, злийте рідину і сполосніть ягоди в друшляку під слабким струменем проточної води.

Обірвіть гілочки і чашолистки у відібраних ягід, підсушіть їх на рушник або промокніть, видаляючи зайву вологу, а потім зсипте в попередньо пастеризованную банку.

У каструлі змішайте цукор з лимонною кислотою і залийте водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть протягом 3 хвилин до повного розчинення цукру.

Отриманим сиропом залийте ягоди в банку. Щоб скло не тріснуло, під дно зазвичай кладуть металеву пластину або ставлять банку на площину мийки. Також краще не вливати весь сироп за раз, а робити це в три-чотири заходи з невеликими перервами, щоб скло встигало поступово прогрітися.

Залийте сироп до рівня плічок банки, потім щільно закрийте кришкою або загорніть під ключ.

Закатку переверніть догори дном, накрийте декількома шарами кухонних рушників або щільним ковдрою і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із суниці на зиму Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму