Простий рецепт грушевого компоту, що не потребує стерилізації і готується просто і швидко. Сам напій виходить ароматним, солодким і неймовірно смачним і точно порадує вас у будь-який час року.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш на 3-х літрову банку без стерилізації на зиму, груші гарненько промиваємо та нарізаємо великими часточками, після чого кладемо їх у простерилизованную банку.

Заливаємо груші окропом і прикриваємо банку кришкою. Залишаємо фрукти прогріватися приблизно 20 хвилин.

Виливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Коли сироп закипить, проварюємо його ще близько 4 хвилин.

Заливаємо сироп назад в банку з грушами.

Закочує банки, перевертаємо їх догори дном і відправляємо остуджуватися під теплою ковдрою. Охолоджений компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти