Простий рецепт грушевого компоту, що не потребує стерилізації і готується просто і швидко. Сам напій виходить ароматним, солодким і неймовірно смачним і точно порадує вас у будь-який час року.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груш на 3-х літрову банку без стерилізації на зиму, груші гарненько промиваємо та нарізаємо великими часточками, після чого кладемо їх у простерилизованную банку.
Заливаємо груші окропом і прикриваємо банку кришкою. Залишаємо фрукти прогріватися приблизно 20 хвилин.
Виливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Коли сироп закипить, проварюємо його ще близько 4 хвилин.
Заливаємо сироп назад в банку з грушами.
Закочує банки, перевертаємо їх догори дном і відправляємо остуджуватися під теплою ковдрою. Охолоджений компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти