Самий простий і смачний варіант приготування освіжаючого напою з абрикосів і цитрусових. Мінімальна термічна обробка, допоможе фруктів максимально зберегти вітаміни та інші корисні компоненти. Абрикоси віддадуть свою характерну солодкість, а лимон у поєднанні з апельсином, додадуть приємну кислинку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 10 шт.
  • Апельсин – 0.25 шт.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода питна – 2 л.

Процес приготування:

Як почати готувати абрикосовий компот з апельсином і лимоном на 3-літрову банку на зиму? Для цього рецепта потрібно брати стиглі, але досить щільні абрикоси, які не втратять свою форму при «зустрічі» з окропом. Промиваємо, нарізаємо на дві частини і видаляємо кісточки.

Цитруси також ретельно промиваємо й обсушуємо. Слід брати фрукт з тонкою шкіркою, так як товста шкірка може надати гіркуватий присмак готового напою.

Апельсин і лимон розрізаємо на четвертинки, на одну трилітрову банку вистачає ¼ кожного плоду. Але рекомендується влаштовувати вже точно не з одного банку, так як цей компот дуже швидко розходиться, ще до настання зимових холодів.

Отримані чверті нарізаємо невеликими скибочками.

Банки стерилізуємо і насухо витираємо. Після проведення цих маніпуляцій, на дно кладемо нарізані шматочки цитрусів.

Наверх кладемо половинки абрикосів.

Фруктове асорті засипаємо цілим склянкою цукрового піску.

Кип’ятимо воду в чайнику і заливаємо банки до самого горлечка».

Тепер закочує банки з допомогою спеціальної машинки.

Загорнену тару ставимо на кришки і прикриваємо теплою ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в льох і насолоджуємося!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти Фанта з абрикосів і апельсинів на зиму