Домашні компоти дуже затребувані взимку. Смачний, багатий вітамінами компот можна легко заготовити з груш на зиму. Всі тонкощі процесу приготування закачування ви дізнаєтеся з цього рецепту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груш на 3-х літрову банку з лимонною кислотою. Груші вимити, видалити хвостики і розріжте навпіл.

3-х літрову банку помийте і стерилізуйте. Складіть груші в банку і залийте їх окропом, залиште на 5-7 хвилин під кришкою.

Злийте воду в каструлю, додайте необхідну кількість цукру і закип’ятіть строп. Повторно залийте сиропом груші і потримайте 5 хвилин.

Повторіть цю процедуру ще один раз: злийте воду в каструлю, додайте лимонну кислоту, закип’ятіть, влийте сироп в банку і закатайте кришку.

Гарячу закатку укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте напій в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти